ÇORUM / MERKEZ - ŞEHİT ALİ KARSLI İMAM HATİP ORTAOKULU

Ara

LGS yaklaşıyor, pek çok öğrenci etkili zaman yönetimi tekniklerini biliyor ama uygulamaya dökemiyor. Süre azaldıkça öğrencilerin üzerindeki zaman baskısı artıyor. Bu nedenle öğrenciler, kalan sürede konuları bitirememekten ya da yeteri kadar soru çözememekten endişe duyuyorlar. Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu rehberlik servisi olarak 8. sınıflara yönelik zaman  yönetimi konusunda bilgilendirici broşürler hazrlayarak sınıf gruplarında paylaştık.

Kas

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" Projesi kapsamında okulumuz değerler Kulübü öğretmenleri liderliğinde   öğrencilerimiz  anlamlı etkinlikler  düzenledi.  Gazze’de zulüm gören, evleri, okulları ve hastaneleri bombalanan müslüman kardeşlerimizin gözyaşlarını ,acılarını inancımız ve insanlığımız gereği olarak hissediyoruz.

Kas

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimiz Nuran ARSLAN ve Ayşe Hicran ÖZBEK liderliğinde okulumuz konferans salonunda kur'an-kerim ve ezan güzel okuma yarışması düzenledik.

Kas

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk 'ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen curling erkekler yarışmasında il 1. si olduk. Emeği geçen değerli Beden eğitimi öğretmeni Haydar DEMİR'İ  ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Türkiye'nin gurur kaynağı Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun! Geleceğe umutla bakmaya devam ediyoruz.

Ekm

Çedes "Çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum "projesi kapsamında deeğerler kulübü rehber öğretmenimiz Türkan DOĞAN liderliğinde okul panomuzu hazırlayarak Akşemsettin camii ne ziyarette bulunduk. Emeği geçen değerli öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla, okullar arası proje temelli iş birliği oluşturulmasını mümkün kılan e twinning de tarihin izinde geçmişi keşfetmek adlı projede katılımcı ortağız. 11 ortakla gerçekleştireceğimiz pojede okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Asuman ALTUNAY ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Esma ERDOĞAN liderlik yapacaklardır.

Ekm

Tubitak bilim söyleşileri kapsamında okulumuz konferans salonunda 18.10.2023 tarihinde Narkotik maddeler ve etkilleri konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir.Hitit üniversitesinden  Sayın Doç. Dr .  Sevil ÖZKINALI 'ya düzenlenmiş olan bu faydalı etkinliğe katılımları ve verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.

Ekm

öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir deprem veya yangın felaketine karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmek amacıyla 13 ekim 2023 tarihinde tatbikat gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları öğrencilerimize ve ailelerine kazandırmak için afet farkındalık eğitimleri gerçekleştirerek pano hazırladık.

Ekm

Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Asuman ALTUNAY liderliğinde düzenlenen programda 15 temmuz şehitlerimizi andık. Programda emeği geçen değerli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V) kutlu doğumu vesilesiyle okulumuzda program gerçekleştirdik. Etkinlikler kapsamında kuran tilaveti,ilahiler okunarak helva dağıtımı gerçekleştirildi. “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diye buyuran peygamberimize layık nesiller yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Ekm

Çorum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Ezbere hadis okuma yarılşmasında okulumuzda birinci olan öğrencimiz Belinay KAYMAK il 1. oldu.Öğrencimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.